Algemene bouwwerken

Nieuwbouw en Renovatie

Door - Tom Cosyns

Waarom je jouw huis eens moet laten inspecteren door een loodgieter

Waarom je jouw huis eens moet laten inspecteren door een loodgieter

Normaal bel je een loodgieter in noodsituaties als een lekkende kraan, een verstopt toilet of afvoer. Maar wist je dat je deze kleine problemen kan voorkomen door een inspecties uit te laten voeren? Inspecties van loodgieterswerk in het hele huis kunnen je helpen om lekkages en meer te ontdekken voordat ze schade aan jouw eigendommen veroorzaken. Hier zijn er enkele voordelen waarvan je kan profiteren als je een jaarlijkse inspectie laat uitvoeren. Bel de loodgieter Den Haag voor meer informatie.

De voordelen van een loodgietersinspectie

  1. Langere levensduur van het sanitairsysteem

Een regelmatige inspectie kan ervoor zorgen dat jouw leidingen niet verstopt raken en lekvrij zijn, waardoor ze lang meegaan. De belasting van jouw leidingsysteem verkort de levensduur en vermindert de druk van de waterstroom. Een regelmatige inspectie helpt je de levensduur van jouw leidingen te verlengen door de problemen in hun beginfase op te sporen. Ook de cv-ketel zal profiteren van een regelmatig onderhoud. De cv-ketel zal langer meegaan.

  1. Met de inspectie kan je geld besparen

Inspecties van loodgieterswerk in huis kunnen je helpen behoorlijk wat geld te besparen door kleine problemen op te sporen voordat ze grote problemen worden die veel kosten om te repareren. Jaarlijkse inspecties van sanitair in huis kunnen allerlei soorten problemen aan het licht brengen. Door de problemen nu te verhelpen, voordat ze de kans krijgen om ernstige schade aan te richten, kan je duizenden euro’s besparen.

  1. De gezondheid is belangrijk

Kapotte en defecte rioleringen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van jou en jouw gezin. Als dit niet wordt gecontroleerd, zal je merken dat de muren of vloeren een broedplaats zijn voor bacteriën, schimmels en meeldauw, ziekteverwekkers en virussen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Als je een vieze geur in de afvoer begint te ruiken, is het misschien tijd om de loodgieter te bellen om langs te komen. Met een regelmatige inspectie kan je deze extra kosten vermijden. Want een geïnfecteerde wand zal je hoogstwaarschijnlijk moeten vervangen. De inspectie is ook goed voor de veiligheid. Een te hoog ingestelde cv-ketel kan brandwonden veroorzaken.

  1. Zorg ervoor dat het sanitairsysteem soepel blijft werken

Regelmatige inspecties kunnen afwijkingen in jouw sanitairsysteem aan het licht brengen, die zo snel mogelijk kunnen worden opgepakt om desastreuze gevolgen te voorkomen. Alle schroeven en leidingen worden schoonhouden, wat niet alleen de levensduur zal verlengen, maar ook zal zorgen voor een soepele werking van het sanitairsysteem.

Als laatst

De loodgieters zullen het hele huis controleren van binnen en buiten. Sanitair inspecties kunnen grote schade voorkomen door kleine problemen op te lossen voordat je voor dure verrassingen komt te staan. Tijdens een inspectie kan de loodgieter ook lekken vinden en voorkomen dat je water verspilt en een hogere rekening betaalt. Van cv-ketels tot rioleringen, elk huis kan profiteren van een inspectie van het sanitairsysteem. We raden aan om de leidingen elke twee jaar te laten inspecteren. Als jouw huis hiervan zou kunnen profiteren, bel dan vandaag de loodgieter en plan jouw inspectie.